Trolltunga

Den vesle berghylla ved navn Trolltunga stikker seg ut i luftrommet hele 1000 meter over Ringedalsvatnet i Odda. Den minner kanskje aller helst om et troll som fleiper med forbifarere. Der ute på berghylla åpner det veldige landskapet seg i et mektig syn. Her har folk levd tett på den mystiske naturen siden tidenes morgen.

Stadig flere fotfolk og eventyrere tar den strabasiøse toppturen på 4-5 timer opp til Trolltunga. Spesielt i høysesongen fra juni til september. I dag har det vesle fjellplatået med den spektakulære panoramautsikten mer enn 100 000 årlige turister. I takt med et økende antall besøkende dukker erfarne fjellvoktere opp langs den bratte stien til Trolltunga. Heldigvis.

Slik har det ikke alltid vært. Tidligere var det få mennesker som søkte til Trolltunga. For de eldste norske lovene fra 1000-tallet stadfester at troll skal få være i fred i den norske fjellheimen.

Naturen er gavmild, men krevende. Turen til Trolltunga starter i Skjeggedal og går langs en 4 km bratt, svingete vei til Mågelitopp. Her er det parkeringsplass. Videre fortsetter turen i et flatere terreng med utsikt til Hardangervidda i øst og så langs fjellkanten høyt over Ringedalsvatnet.

Det går også ann å følge den gamle ruta langs trallebanen fra Skjeggedal til Mågelitopp. Her er det gjerne mindre folksomt, og rundt 1000 trappetrinn leder opp den bratte stien.

Ta forhåndsregler og sjekk værmeldingen før turen går til Trolltunga. Bring gode sko og pakk ekstra skift, regntøy og rastepakke med drikke - i tillegg til utstyr. Start turen tidlig på dagen. Den tar 8-10 timer tur-retur. Tross alt.

Les mer ...
1
Opphold funnet
0
aktive filter
 Kopier link til søkeresultat
Optimer ditt søk 
Sorter ditt søk 
Vis hoteller på kart
Prisene som vises er per person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom og barnerabatt vises i bestillingsprosessen

For vår ekstremt solide økonomi og kredittverdighet har vi igjen mottatt den prestisjetunge AAA-rangeringen av Bisnode, Dun & Bradstreet.

· Reisearrangør: Risskov Autoferien AG
· Prisen er pr. person i dbl. rom.
· Minimum inkl. sluttrengjøring
· Bestillingsgebyr over telefon: kr. 100, online: kr. 85 
· Spar ift. hotellets egen pris

Mottar du våre nyhetsbrev?

Få oppdateringer av våre gode tilbud, rabatter og kampanjer - levert direkte til din innboks

Kontakt oss
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17

© Copyright.   Materialet må ikke gjengis uten skriftlig tillatelse.