Kjør-selv ferie til Thon Hotel Høyers

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Thon Hotel Høyers

Opplev hyggelige Skien, en kulturby omgitt av flott natur.

Opplev denne kulturbyen omgitt av flott natur
Bo på Skiens eldste hotell
Rådhusplassen og Handelstorget er rett utenfor døren
 • Restaurant
 • Bar
 • Gratis parkering
 • Gratis internett
 • Heis

Om hotellet

Dette er Skiens eldste hotell, og hotellets eiere har vært tro mot stedets historie siden 1853, da dansken Niels P. Høyer ankom til byen og kjøpte plassen. I lobbyen møtes dere av synet av lysekroner og dype Chesterfield-stoler i vinrødt.    

Thon Hotel Høyers ligger midt i Skien, med Rådhusplassen og Handelstorget rett utenfor døren. I gangavstand fra hotellet venter bylivets fristelser. Det er kort vei til Telemarkskanalen, Brekkeparken og Henrik Ibsens Museum. Uteliv og handlegater venter et steinkast unna inngangsdøra til Thon Hotel Høyers .

Hotellet tilbyr  

Dette er et ærverdig gammelt hotell med en stilfullt innredet lobby med dype stoler og lysekroner. Her kan dere forsyne dere med Nespresso-kaffe og slå dere ned når dere vil ha et lite pust i bakken.  

Om morgenen kan dere hente frokosten fra hotellets bugnende buffet, inkludert i prisen.  

Hotellets restaurant Brasseriet Madame Blom regnes for et av de beste kjøkken i hele Telemark med et godt vinkart og ypperlig mat servert på hvite duker i historiske lokaler.  

Dere kan slå dere ned med en drink i lobbybaren eller trekke dere tilbake og ta kaffen i peisestuen.  

Gratis trådløst internett er inkludert på hotellet. Det finnes et begrenset antall parkeringsplasser med gratis parkering. 

I tillegg er det verdt å vite at parkeringshuset Bygarasjen ligger rundt 500 meter fra hotellet.  

Hvis det frister med et slag golf, kan det være greit å vite at det ligger det to baner i nærheten av Skien: Grenland Golf og Norsjø Golf. Hotellet har avtaler med Grenland Golf, så det er mulig å kombinere turen til Skien med et slag golf.  

Rommene  

Thon Hotel Høyers har hundre unike hotellrom. Alle rommene er røykfrie. Det finnes flere allergikerrom på hotellet. På rommet finner dere kaffe og te.

Merk at

Barn og personer i ekstraseng har kun frokost inkludert i oppholdet. Barn opp til 11 år får 50% rabatt på mat i hotellets restaurant.

Hotellet har et begrenset antall gratis parkeringsplasser og ligger dessuten nært et større parkeringshus.

Vis flere

Verdt å se

 • Telemarkskanalen (0.6 km)

  Dere kan reise med de flotte kanalbåtene Victoria og Henrik Ibsen hvis dere vil oppleve Telemarkskanalen. I Telemark er naturen svært variert og kanalen går gjennom typiske sørlandslandskap med svaberg, knauser og knatter i sør; den glir forbi høyfjell og; den passerer frodige, bølgende landskap hvor forekomsten av frukter og bær er høy. Hvis dere har lyst til å oppleve Telemarkskanalen for egen motor kan dere sykle langs denne strekningen. Det finnes en rekke merkede turstier i området, så det er lett å finne frem.

  Telemarkskanalen
  (Foto: Vidar Askeland/visitnorway.com)
 • Høyt & Lavt Vestfold (27.1 km)

  Skandinavias største klatrepark er et eldorado for lekende voksne og klatreglade barn i alle aldre. Enten dere reiser på bilferie med barn eller helt uten, mangfoldet av passende klatreløyper er uansett stort. For de aller tøffeste, anbefales et hopp fra Himmelfallet. Det er 30 meter rett ned.

  Høyt & Lavt Vestfold
  Lek i klatrepark.
 • Tangvald naturreservat (35.5 km)

  I den bratte sørvestvendte hellinga i Rognsflauene, fra Tangvaldkleiva og sørover til Rognstranda, ligger Tangvald naturreservat. Her finner dere et edelløvskogsreservat med en av landets rikeste forekomster av almlindeskog. Det er også partier med gråoraskeskog og svartor-strandskog. Både buskskiktet og urtefloraen har uvanlig mange varmekjære arter, bl.a. vårerteknapp, myske, tannrot, krattfiol, blodstorkenebb og ramsløk, som her har sine få voksesteder i Telemark. Reservatet som er på 160 dekar, har fine stier og utsiktspunkter.

  Tangvald naturreservat
  I Tangvald naturreservat vokser det mange forskjellige trær og mer sjeldne urter som bl.a. vårerteknapp, myske, tannrot, krattfiol, blodstorkenebb og ramsløk
 • Stavern (40.0 km)

  Stavern ligger innerst i Larviksfjorden og huser rundt 6000 innbyggere. De fastboende har nesene vendt mot det åpne havet, og kan faktisk skryte av å ha hele 200 soldager i året. Sol, vann og lys er kanskje én av grunnene til at mange kunstnere har valfartet til Larvik og satt sitt preg på byen gjennom årene. Flere gallerier og atelierer ligger i gangavstand fra hotellet og holder åpent for kunstinteresserte besøkene. Den lille byen med de mange verneverdige bygningen kan godt oppleves til fots. Det er ikke langt mellom severdighetene, og heller ikke langt mellom serveringsstedene.

  Stavern
  Båter i køkjøring en sommerdag. Landskap ved Stavern. Lokal fisker.
 • Larvik Golf (36.7 km)

  Kjernen av et av Norges vakreste golfanlegg er en 18-hullsbane plassert i flotte omgivelser i en park ved sjøen. Larvik Golf har også en 9-hulls-korthullsbane som er er åpen hele året, når bare snøen holder seg unna. I tillegg har anlegget: puttinggreen, kunstgressutslag, matteutslag, øvingsbunker og pitch-område. Larvik Golf tilhører en staselig gård, som sluttet med gårdsdrift i 1933, og har i dag servering av kortreist mat mellom golfslagene.

  Larvik Golf
  Et slag golf i flotte omgivelser.
 • Galleri Bølgen (33.5 km)

  Hvert år arrangerer Larvik Kunstforeningen seks til åtte utstillinger i Galleri Bølgen med kunstnere fra inn- og utland. Gjennom året holdes det også mange kunstforedrag, og lokale kunstnere bidrar med flere andre arrangementer. En dose kunst og kultur før en sen lunsj inntas er slett ikke å forakte. Dere kan eventuelt kombinere en visitt på galleriet med en langhelg på reise i bil på veien til hotellet.

  Galleri Bølgen
  Galleriet er en del av Bølgen Kulturhus nede ved havna i Larvik.
 • Fritzøehus Park (35.2 km)

  Hva med å parkere bilen ved Fritzøehus Park, strekke litt på bena og vandre rundt i herskapelige omgivelser i et helt spesielt naturskjønt område. Parken har en bøkeskog og fra dyrelivet kan dere blant annet møte hjort, muflon og en sør-europeisk villsau. Stedet drives av Mille-Marie Treschow som - i sommersesongen - tar imot forhåndsbestilte gjester.

  Fritzøehus Park
  Slott bygget av amtmann Michael Treschow i velholdt park med dyreliv.
 • Vikingveien i Vestfold (36.2 km)

  En biltur langs Vikingveien, fra Mølen i sør til Borre i nord, byr på et historisk dykk i vikingtiden. Dette lover til å bli en hyggelig søndagstur i bil på spennende oppdagelsesreise i fortiden. Turen går stort sett langs mindre trafikkerte veier, og dere kan bl.a. legge inn et stopp i rullesteinsområdet Mølen med sine rundt 230 små og store gravrøyser. Det er en flott opplevelse i all slags vær. Ellers bør dere f.eks. få med dere vikingbyen Kaupang og gravhaugen «Kongshaugen» på Gokstad gård. Her foregikk utgravingen av Gokstadskipet. Det står i dag utstilt på Vikingskipshuset i Oslo.

  Vikingveien i Vestfold
  Vikinggrav ved Mølen. Liten detalj fra Gokstadskipet som ble utgravd på Gokstad gård.
 • Nevlunghavn (39.3 km)

  Nevlunghavn var tidligere en liten fiskerlandsby og loshavn. Stedet har bevart sitt arkitektoniske preg, og rekepilling på brygga er fremdeles en populær fritidssyssel. Nevlunghavn blir bare kalt «Havna» på folkemunnet. Det ligger lunt og skjermet mot Skagerrak. Det er nok én av grunnene til at de lokale badestrendene er så populære. Og tenk – på Omrestranda er det langgrunt og helt herlig å vasse uti.

  Nevlunghavn
  Nevlunghavn med båter. Havlandskap i Nevlunghavn. Hyggelig hus med frodig beplantning i Nevlunghavn.
Vis flere

Kart

Thon Hotel Høyers
Kongensgate 6 3724 Skien