Kroferie på Aalbæk Gl. Kro i Nordjylland

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Aalbæk Gl. Kro

Kro-opphold for livsnytere i det naturskjønne Nordjylland

Ekte dansk kro-atmosfære
Utsøkt kro-mat og personlig service
Vakker natur, golf og strand i ett opphold
 • 320 km fra Svinesundbroen
 • 31 km fra Hirtshals
 • Restaurant
 • Bar
 • Gratis parkering
 • Gratis internett

Om hotellet

Aalbæk Gl. Kro ligger i den lille landsbyen Aalbæk, i det nordøstlige Jylland. Kroen har en fin beliggenhet nær motorveien, kun en kilometer fra en god badestrand og den hyggelige havnen, og bare ca. 20 km. sør for Skagen. Her har dere et alletiders utgangspunkt for å oppleve Nordjyllands mange muligheter med massevis av vakker natur, golf, strandliv, hyggelige byer og spennende severdigheter innen kort avstand.

Kroen tilbyr

Bygningen stammer helt tilbake til 1818 og har fungert som kro siden midten av 1800-tallet. Siden dette har stedet blitt pusset opp med stor respekt for den gamle sjelen og det er også blitt bygget på, slik at kroen i dag tilbyr 59 hyggelige rom. Derfor er den historiske landeveiskroen i dag blitt forvandlet til en hyggelig base for moderne feriegjester som ønsker avslapping, hyggelig kro-stemning, massevis av god mat og opplevelser.

Under et opphold på Aalbæk Gl. Kro kan dere bl.a. oppleve fantastiske steder som Danmarks største sanddyne, Råbjerg Mile, kjøre en tur til Frederikshavn eller stille dere ut på Grenen, på spissen av Danmark, hvor havene møtes. Kroens beliggenhet i den snevre delen av Nordjylland, gir dere dessuten kort avstand til vestkysten, slik at dere lett kan nå steder som f.eks. Løkken og Hirtshals. Dere har også gode muligheter til å kombinere kro-opphold og golfferie med flere fine golfbaner i området, deriblant Golfklubben Hvide Klit, som bare ligger noen få kilometer nord for kroen. Det omkringliggende området byr også på massevis av fine sykkel- og turstier, hvor dere kan nyte naturen og livet. Dere kan f.eks. pakke en matpakke fra frokostbordet og ta med dere på sykkeltur, og nyte en herlig lunsj sammen i det fri.

Aabæk Gl. Kro har to restauranter som tilbyr hver sin meny. Den hyggelige krostuen er full av atmosfære og nostalgi og her er det danske klassikere og gode gamle kroretter på menyen, slik som omelett og wienerschnitzel. I restauranten er bordene pyntet med hvite duker og stemningen preges av levende lys.

Det er gratis parkering ved kroen og under oppholdet har dere gratis adgang til trådløst internett.

Rommene

Kroen har 59 nydelige rom og dere kommer til å bo på et av de nylig renoverte Standard-rommene, som er innredet i flotte, lyse farger og tilbyr hyggelige rammer for oppholdet deres i Nordjylland. Rommene er alle innredet med flotte tregulv og har eget bad og toalett, hårføner, klesskap, flatskjerm-TV, skrivebord og et hyggehjørne med to lenestoler og et bord. De fleste av rommene ligger i første etasje og om sommeren blir det satt stoler og et bord utenfor rommet, slik at dere kan nyte den friske luften.

Merk at

Oppholdet er med sluttrengjøring, noe som innebærer at det ikke blir gjort rent, redd senger eller skiftet håndklær under oppholdet. Nye håndklær kan hentes i resepsjonen mot avgift.

Vis flere

Verdt å se

 • Ørnereservat (6.9 km)

  Finn en aktiv ferie hos Risskov Bilferie og opplev naturen og dens beboere med Risskov Bilferie. Besøk fantastiske Eagle World; Ørnenes nasjonalpark i Bindslev. Her får dere en opplevelse for livet i selskap med ca. 100 ørner og falker. Reservatet ble etablert i 1980 av den nu avdøde polske forfatter og naturfotografen, Frank Wenzel som brukte mer enn 55 år av livet sitt på å studere og fotografere rovfugler. Finn en miniferie eller et billig helgeopphold og opplev de vakre rovfuglene i deres eget habitat.

  Ørnereservat
  Ørnereservatet har ca. 100 ørner og falker, opplev rovfuglene på kloss hold!
 • Råbjerg Mile, Nord-Europas største sanddyne. (11.5 km)

  Sanddynen er 2 kilometer lang og 1 kilometer bred. Den inneholder 3,5 millioner m3 sand, og er opptil 40 meter høy. Hvert år flytter sanddynen seg 15 meter mot nord-øst. Nyt en gåtur til toppen av sanddynen, hvor en vakker utsikt venter.

  Råbjerg Mile, Nord-Europas største sanddyne.
  På Råbjerg Mile kan dere med egne øyne se naturens krefter i spill.
 • Den tilsandede kirken (18.6 km)

  Den tilsandede kirken, eller St. Laurentii kirke, ble bygget på 1300-tallet med rød murstein. Kirketårnet, bygget på 1400-tallet og renovert på 1700-tallet, er i dag den eneste synlige delen av kirken. Sandflykten, som begynte på 1500-tallet hindret folk fra å komme seg til kirken, som stengte i år 1795 med tillatelse fra Danmarks daværende konge Christian VII. Sanden har nå begravd alt utenom tårnet, som er blitt til en turistattraksjon.

  Den tilsandede kirken
  Den tilsandede kirken ligger på vei til Skagen.
 • Skagen (21.5 km)

  I Skagen hvor to hav møtes, er det opplevelser for alle året rundt. I Skagen finner dere noen av Danmarks flotteste hvite sandstrender, et levende byliv, inspirerende museer og en helt unik natur.

  Skagen
  Tilbring en dag i koselige Skagen; kunst og nydelige strender venter på dere.
 • Frederikshavn (20.5 km)

  Ta en tur opp i Krudttårnet eller besøk Fiskeklyngen som er den eldste bydelen i Frederikshavn fra 1568. Historiske opplevelser venter også ved Bangsbo Fort og Bunkermuseet som ligger like sør for Frederikshavn. Fra fortet er det en super utsikt over Frederikshavn og Kattegat, og på gode dager er det mulig å se helt opp til Skagen. Bunkermuseet er en del av 20 bunkere som ikke lengere blir brukt av sjøforsvaret. Om sommeren kan dere tilbringe tiden på Palmestranden like nord for byen og året rundt er det flere ulike arrangementer i byen.

  Frederikshavn
  Frederikshavn byr på herlige strender, klipper og gode shoppingmuligheter.
 • Nordsøen Oceanarium (29.9 km)

  Besøk Nordsøen Oceanarium i Hirtshals som kan by på et spennende eventyr under havets overflate. 70 akvarier og mer enn 6500 fisk og andre sjødyr giver gode muligheter for å bruke en hel dag i Nordeuropas største akvarium. Lek og læring er i fokus for alle aldre.

  Nordsøen Oceanarium
  Nordsøen Oceanarium
 • Hirsholmene (28.8 km)

  Ta en tur til Danmarks nordligste øyer, Hirsholmene. Denne koselige lille øygruppen ligger i Kattegat utenfor Frederikshavn og omfatter øyene Hirsholm, Græsholm, Kølpen, Deget og Tyvholm. Øyene, som har vært fredet siden 1938, har et rikt natur- og dyreliv og er et naturreservat. Dere kan komme dere til Hirsholmene med båten Seadog fra havnen i Frederikshavn, fra Østerby Havn på Læsø eller fra Vestersø. Turene arrangeres av Naturvernsmyndighetene.

  Hirsholmene
  Dra på en billig ferie til Danmarks nordligste øyer, Hirsholmene, som huser et fantastisk rikt natur- og dyreliv.
 • Bunkermuseet Hirtshals (32.4 km)

  Dra på bilferie i Danmark og opplev de mange severdighetene som gjemmer seg i Hirtshals. Om dere er interessert i historie, så er et besøk på Bunkermuseet et must. Museet er Danmarks eneste utgravde og komplette tyske forsvarsanlegg fra 2. verdenskrig, som er åpent for publikum. Dra på ferie i egen bil og opplev Bunkermuseet i eget tempo med hele familien. Finn barnevennlige hoteller i området hos Risskov Bilferie.

  Bunkermuseet Hirtshals
  Besøk Bunkermuseet i Hirtshals med Risskov Bilferie.
Vis flere

Kart

Aalbæk Gl. Kro
Skagensvej 42 9982 Aalbæk