Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

First Hotel Witt

Besøk en vakker by med en fantastisk blanding mellom gammelt og nytt

Opplev en av Sveriges eldste byer
En fantastisk blanding mellom gammelt og nytt
Velvære med svømmebasseng, badstue og treningsrom
 • 525 km fra Svinesundbroen
 • 500 km fra Strømstad, Sverige
 • Restaurant
 • Innendørs svømmebasseng
 • Badstu
 • Treningsrom
 • Hund

Om hotellet

Bo sentralt på et moderne 4-stjernes hotell som ligger rett ved havet, og med restauranter, shopping og severdigheter rett rundt hjørnet, og med Öland rett over broen.

Hotellet

First Hotel Witt ligger sentralt i Kalmar og like ved mange av byens spennende severdigheter. Dere kan for eksempel se ringmuren som stammer fra middelalderen eller besøke Nordens best bevarte renessanseslott, Kalmar Slott. Den imponerende domkirken i Kalmar er også et besøk verdt.

Hotellet serverer frokost. Her finnes en hyggelig velvære-avdeling med svømmebasseng, badstue og treningsrom hvor dere kan enten starte dagen eller avslutte en opplevelsesrik dag. Det finnes parkering ved hotellet mot ekstra betaling.

Rommene

Alle rommene er røykfrie og nylig renovert med eget bad og toalett, mørkleggingsgardiner, TV, internett-tilgang samt minibar.

Verdt å se

 • Kronan-utstillingen ved Kalmar läns museum (0.8 km)

  Kronan-utstillingen er Kalmar läns museum’s store attraksjon. Opplev den spennende historien om Sveriges stormaktstids mektigste skip. Det imponerende linjeskipet ’Stora Kronan’ eksploderte og sank i 1676 og ble først funnet i 1980. Mer enn 30.000 gjenstander er siden blitt berget fra vraket utenfor Öland, heriblant Sveriges største gullmyntskatt.

  Kronan-utstillingen ved Kalmar läns museum
  Sveriges største gullmyntskatt ble hentet fra et gammel skipsvrak og kan beskues på Kalmar läns museum
 • Kalmar domkyrka (0.3 km)

  En annen stor severdighet i Kalmar er byens domkirke, som ligger sentralt i byen. Kalmar domkyrka ble bygget på 1600-tallet og oppført i italiensk barokkstil. Domkirken vitner om Kalmars storhetstid og er en av de eneste bygningene fra den tiden.

  Kalmar domkyrka
  Spaser forbi Kalmar domkyrka på langhelga i Kalmar, en av Sveriges eldste byer
 • Kalmars gamle bydel (0.6 km)

  Under middelalderen var Kalmar en av de få svenske byene som var omgitt av en ordentlig mur. Denne kan man fortsatt se restene av i dag flere steder i den gamle bydelen. Den gamle bydelen ligger helt ute ved Kalmarsund.

  Kalmars gamle bydel
  Besøk gamlebyen i Kalmar, en av Sveriges eldste byer
 • Byporten Västerport (0.6 km)

  Denne fascinerende byporten kalles Västerport og av og til Högvakten. Porten stod ferdig i 1658 og var hovedinngangen til Kvarnholmen helt frem til 1870. En militær enhet var i mange år stasjonert inne i hvelvet som i dag huser Westholms Glasstudio.

  Byporten Västerport
  En militær enhet var i mange år stasjonert inne i hvelvet til byporten Västerport, som i dag huser Westholms Glasstudio.
 • Kalmar Kunstmuseum (1.8 km)

  I sentrum av Kalmar finner dere et av Sveriges mest berømte kunstmuseer. Dette er et museum for moderne kunst og har et formål om å stimulere til debatt om menneskehetens fremtid og de utfordringer Kalmar-regionen står overfor.

  Kalmar Kunstmuseum
  Kalmar Kunstmuseum er et museum for moderne kunst og ligger i Kalmar, en av Sveriges eldste byer
 • Kalmar Slott (2.2 km)

  Kalmar Slott er byens største attraksjon og er et av Sveriges best bevarte renessanseslott. Hele året kan man booke guidede omvisninger hvor dere får et spennende innblikk i slottets og Kalmars historie. På veien rundt vil dere bl.a. stifte bekjentskap med slottets riddere, en imponerende visesamling, fengselsåret og kapellet. Etter omvisningen kan dere gå en fin tur i slottsparken.

  Kalmar Slott
  Kalmar Slott er et av Sveriges best bevarte renessanseslott og ligger i Kalmar
 • Skälby (3.4 km)

  Skälby er et av mange grøntområder omkring Kalmar. I dette barnevennlige og idylliske gårdmiljøet bor det både kaniner, griser, kyr, høns, får, hester og katter – og alle er velkomne! Aktiviteter omfatter bl.a. en stor lekeplass, ponniridning, grilling og piknik samt hyggelige vandreruter. I sommerhalvåret åpner caféen dørene og serverer kaffe, pølser, is og vafler. Besøk også den lille gårdsbutikken hvor dere bl.a. kan kjøpe ferske egg.

  Skälby
  Den barnevennlige gården på Skälby tilbyr et vell av aktiviteter for store og små.
 • Stensö (3.4 km)

  Stensö ligger ca. 2,5 km. syd for Kalmar og er et av byens mest populære rekreasjonsområder. Stensö byr bl.a. på en 3-stjernes leirplass, hytteutleie, en café og restaurant, vandrestier, minigolf og skjønne naturomgivelser. Gå en tur på stiene og nyt de varierte omgivelsene og den overdådige faunaen. Ta en svømmetur i Kalmarsund eller besøk stedet hvor Kong Gustav Vasa endte etter å ha være i eksil i 1520.

  Stensö
  Like syd for Kalmar ligger friluftsområde Stensö med leirplass, serveringssteder, oppmerkede stier og minigolf
 • Öland (16.4 km)

  Ta en tur til koselige Öland som er tilgengelig både med bil og buss samt med båt. Ölandsbroen er 6 km. lang og kan by på et praktfullt kystlandskap som kan nytes på veien over. Öland har alt hva man kan ønske seg – spesielt om sommeren. Her er det kalksteinsområder med fredede orkideer, skoger, vidunderlige sykkelstier, hvite strender, dyrepark, ecopark, geopark, vikinggrav og naturreservater. Dessuten finner dere en rekke restauranter, caféer og nattklubber.

  Öland
  Opplev Öland, den skjønne ferieøya i Østersjøen Sørøst-Sverige, med sine mange sjarmerende småbyer og naturreservater. Ölandsbroen forbinder øya til fastlandet.
 • Glasriket – Glassverk og støperier (32.1 km)

  Siden 1700-tallet har glassindustrien etablert seg i deler av Småland, og området går under samlebetegnelsen «Glasriket». Av de større glassverkene kan f.eks. nevnes Kosta, Nybro Glasværk (Nybro Crystal Sweden), SEA glasværk, Glasværket i Boda, JFS – Johanfors Future Spirit, Mike Johans kunstglas og Pukeberg slasværker.

  Glasriket – Glassverk og støperier
  Siden 1700-tallet har glassindustrien etablert seg i deler av Småland, og området går under samlebetegnelsen «Glasriket»
Vis flere

Kart

First Hotel Witt
Södra Långgatan 42 39231 Kalmar