Kjør-selv ferie til Quality Hotel Edvard Grieg

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort


Se detaljer om julemarked

Quality Hotel Edvard Grieg

Edvard Griegs hjemby

Nyt noen fantastiske dager i Bergen
Kun 5 minutter fra flyplassen
Opplev Edvard Griegs hjemby
 • Restaurant
 • Bar
 • Wellness
 • Treningsrom
 • Hund

Om hotellet

Quality Hotel Edvard Grieg er et fullservice hotell, 5 minutter fra flyplassen og bare 15 minutter fra Bergen sentrum. Herfra har dere nærmest uendelig utsikt utover landskapet. Nærområdet har flotte turstier å by på med aktiviteter for barnefamilier og populære utfartsmål som Trollhaugen, hjemmet til den kjente komponisten Edvard Grieg og Fana golfbane. Quality Hotel Edvard Grieg ligger midt i smørøyet hvis dere vil bo i nærheten av Bergen, men likevel et steinkast unna ved strender og turområder i landlige og roligere omgivelser.

Hotellet tilbyr

Quality Hotel Edvard Grieg er som navnet tilsier, en klassisk hotelldrift med moderne løsninger. Det storslåtte hotellbygget har rom med med stilfull innredning og spennende arkitektoniske trekk i fellesrommene. Det er høyt under taket på Quality Hotel Edvard Grieg, og kort vei til gode hotellopplevelser.  

Brasserie X og Bar X  

Hotellet driver en restaurant der kjøkkenet fokuserer på gode råvarer og mat i sesong. Restauranten holder åpen alle dager til frokost, lunsj og middag. Hotellets bar ligger i tilknytning til restauranten. Både restauranten og baren har uteservering på terrassen, når været tillater det.  

Hele året har hotellet tilbud for barna, blant annet et lekerom, barnemeny, spill og leker til utlåns.  

Fra treningsrommet i hotellets toppetasje har dere fantastisk utsikt mot Bergen og byfjellene. Dere kan levere det svette treningstøyet til hotellet og få det renvasket tilbake før dere pakker kofferten. Helt vederlagsfritt.  

Rommene  

Dette hotellet fikk i 2017 hele 223 nye rom i tillegg til de 150 eksisterende. Det er godt med albuerom på Quality Hotel Edvard Grieg; et standard dobbeltrom måler rundt 20 kvadratmeter. Rommene er utstyrt med dobbeltseng, skrivebord, samt strykejern- og brett. På badet er det dusj og hårføner.

Merk at

Det er ikke mulig å betale med kontanter på hotellet. Alle betalinger på hotellet må derfor gjennomføres med kort uansett beløpsstørrelse. Følgende korttyper aksepteres: VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro, American Express, Diners Club, Vipps og Discover samt Apple Pay og Samsung Pay.

Vis flere

Verdt å se

 • Troldhaugen, hjemmet til Edvard Grieg (7.9 km)

  Hvem var det budeia Gjendine Slålien inspirerte med sine vakre lokketoner? Ingen andre enn den store, norske komponisten Edvard Grieg, så klart. I den vakre villaen på Troldhaugen holdt komponisten Edvard Grieg til i de siste 22 somrene av sitt liv. Her kan dere vandre i stuene og oppleve Griegs Steinway-flygel fra 1892. I tillegg til villaen står også Komponisthytten nede ved vannet. Det var her han fikk ro til å lage nye mesterverk. Siden Griegs tid er det på eiendommen oppført et museumsbygg og konsertsalen Troldsalen.

  Troldhaugen, hjemmet til Edvard Grieg
  Kom hjem til den store kunstneren Edvard Grieg på Troldhaugen, der han tilbrakte de siste 22 somrene av sitt liv
 • Bergen (17.7 km)

  Den nest største byen i Norge er kanskje også landets vakreste der den ligger omkranset av de syv fjell. Byen har nesen vendt mot Europa, men den er også en innfallsport til de norske fjordene, noe av det mest norske vi har her i landet. Mange historikere hevder at Bergen var hovedstad rett før Oslo fikk denne æren. Det er nok mange bergensere som helst hadde sett at Stortinget lå i Bergen i dag, det er med andre ordet en sterk og selvstendig by, en tidligere europeisk kulturby, en verdensarvby og et must å besøke dersom dere befinner dere på disse kanter. Dere kan for eksempel ta Fløibanen opp til toppen av Fløyen og oppleve utsikten over fjellene, fjorden og, ikke minst, byen. Eller hva med å rusle ut til Bryggen, en av de mest besøkte turistattraksjonene i Norge, besøke utendørsmarkedet Torget eller slå dere ned på et serveringssted og bare nyte å være til stede. Bergen har et bred utvalg av kulturtilbud med mange festivaler og konserter på byens utesteder gjennom hele året. Bare sjekk kalenderen og se hva dere kan få med dere. Kommer dere hit en langhelg, anbefales det å stikke med på fjordcruise fra Bergen til Mostraumen. Turen tar tre timer. Særlig hvis det er første gang dere opplever Vestlandets storslåtte natur, er dette et absolutt must.

  Bergen
  Bryggen i Bergen (Foto: kristina.jakubikova/Visitnorway.com)
 • Fisketorget i Bergen (15.0 km)

  Dra til Bryggen i Bergen og opplev fisketorget. De velfylte bodene med ferske råvarer er et syn for øyet og en kilde til inspirasjon og ekte matglede, hvis dere elsker mat fra havet. Liv og leven venter dere på Fisketorget som seg hør og bør på et skikkelig marked. Det er verdt et forsøk å prute på prisene, de er nemlig noe høyere enn i butikkene rundt.

  Fisketorget i Bergen
  De velfylte bodene på Brygga i Bergen har mange ferske råvarer som er et syn for øyet
 • Mariakirken (19.2 km)

  Mariakirken er Bergens eldste soknekirke, og byens eldste bevarte bygning. Kirken stammer helt tilbake til 1180,- tallet, og var under lange tider bedre kjent under navnet Tyskekirken. Det er plass til 250 gjester, og kirken ble renovert mellom 2010 og 2015.

  Mariakirken
  Mariakirken i Bergen
 • Eikedalen skisenter (56.4 km)

  Eikedalen skisenter ligger kun 45 minutter i bil fra Bergen sentrum. Det er her dere møter bergensere på vinterstid. Alpinanlegget ligger i et vakkert fjellterreng med enkelte brattere, skredfarlige terreng, men det byr også på slakt terreng direkte tilgjengelig fra heisen. Det egner seg derfor også ypperlig for de mindre skivante. Alle varmestuene har gratis trådløst internett og det er ladestasjoner for elbiler på stedet.

  Eikedalen skisenter
  Eikedalen har bra off piste. (Foto: Jørn Eriksson)
 • Steindalsfossen (70.8 km)

  To kilometer vest for Norheimsund dundrer den storslåtte Steinsdalsfossen nedover fjellsiden med et fall på opptil 50 meter. Det er helt spesielt å besøke en av Norges mest populære fosser for dere kan gå tørrskodd på en liten sti rett bak fossefallet fra den ene til den andre siden. Steinsdalsfossen er lett tilgjengelig med bil, det går nemlig en sti fra parkeringsplassen og opp til fossen. Dette er en fin tur.

  Steindalsfossen
  Stopp opp et øyeblikk, når dere passerer under den storslåtte Steindalsfossen vest for Norheimsund, og se vannet dundre nedover fjellsiden
 • Fjordcruise Hardangerfjorden (73.3 km)

  Hvis dere reiser hit i sommerhalvåret er det verdt å få med seg båtturen som går fra kaia i Norheimsund og videre innover Hardangerfjorden og helt inn til Eidfjord. Dere passerer blant annet Vøringfossen og mange vakre bygder på veien. Kommer dere med båten i mai og juni møter dere synet av alle frukttrærne i full blomst. Det er lagt inn flere stopp og dere kan selv bestemme hvor lang turen deres skal være. Hopper der av på Utne kan dere legge inn et besøk på Hardanger Folkemuseum. Går dere i land i Kinsarvik er det verdt å få med seg Mikkelparken.

  Fjordcruise Hardangerfjorden
  Opplev Hardangerfjorden og Eidfjord med Fjordcruise Hardangerfjorden
 • Bryggen (15.4 km)

  Bryggen er en av Bergens og Norges mest populære turistattraksjoner. Bryggen ble bygget etter den store brannen i år 1702 og inngår i UNESCOs verdensarvliste. De aller første bygningene i Bergen lå ved Bryggen, som har vært et pulserende og viktig område i byen gjennom mange århundrer. Bryggen har blitt herjet av mange branner, spesielt brannen i 1702. Den omgjorde hele byen til aske. Området ble bygget over grunnen som har vært der siden 1200-tallet, noe som innebærer at Bryggen i prinsippet har stått uforandret de siste århundrene. Bryggen er nå en del av vår felles kulturarv og finnes på UNESCOs verdensarvliste. Verdensarven består av den gamle Hansahavnen og bygningene, og er et av de mest kjente byområdene fra middelalderen i hele Norge.

  Bryggen
  Bryggen i Bergen er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og er en av Norges desidert største turistattraksjoner
 • Fjordcruise, Bergen - Mostraumen (18.0 km)

  Opplev en 3 timers båttur i Osterfjord med den idylliske Mostraumen. Her passerer skipet dype fjorder, fantastiske fjell, mektige fosser og kraftige bekker hele året rundt. Cruiset begynner fra Zachariasbryggen inn til det velkjente fiskemarkedet i Bergen. På vei ut fra Bergen får dere en fin utsikt over den berømte Bryggen, Gamlebyen i Bergen og resten av Bergens havneområde. Turen fortsetter under Nordhordalandsbroen opp den 27 kilometer lange Osterfjorden i Hordaland. Lengst inne i den dype fjorden finnes Modalen, som er den nest minste kommunen i Norge med ca. 380 innbyggere. Her blir fjorden smalere mellom de bratte fjellene, men skipet tar dere nok sikkert gjennom de sterke strømmene på den grunne og smale Mostraumen-strekningen. Videre drar skipet innom et fossefall for å hente iskaldt fjellvann innen turen fortsetter til Modalen. Deretter går turen tilbake til Bergen gjennom det storslåtte landskapet.

  Fjordcruise, Bergen - Mostraumen
  Fjorden smalner mellom bratte fjell gjennom den grunne Mostraumen
Vis flere

Kart

Quality Hotel Edvard Grieg
Sandsliåsen 50 5254 Sandsli