Kjør-selv ferie til Quality Hotel Expo

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort


Se detaljer om julemarked

Quality Hotel Expo

Hotellet ligger i nærheten av Telenor Arena på Fornebu

Rett ved Telenor Arena på Fornebu
Vakker beliggenhet ved sjøen
Nær Hundsund Bad og legendariske Henie Onstad
 • Resepsjonen er åpen 24/7
 • Restaurant
 • Bar
 • Treningsrom
 • Mulighet for sykkelleie

Om hotellet

Quality Hotel Expo ligger like ved Telenor Arena på Fornebu og under 10 kilometer fra Oslo sentrum. Det ligger vakkert plassert ved sjøen, like ved Lysaker brygge. I umiddelbar nærhet finnes blant annet Hundsund Bad og legendariske Henie Onstad kunstsenter med spennende kunst fra inn- og utland. Kunstsenteret ligger i et flott parkanlegg og har restauranten Bølgen og Moi på huset.  

Hotellet tilbyr  

Hotellbygningen er oppført på naturlige materialer som stein og tre og har en naturlig plass i naturen like ved strandkanten. Det er, med andre ord, Oslos eneste strandhotell. 

Hotellet har treningsrom for gjestene på hotellet. Det finnes også et stående tilbud om utlån av sykler, bare hør med dem i resepsjonen, så fikser de det på kort varsel. Dere kan eventuelt sykle inn til Oslo sentrum eller legge ut på en kortere tur langs Oslofjorden rett utenfor døren.  

Frokost er inkludert i prisen og serveres i ukedagene mellom klokken 06:30 til 09:30 og i helgene fra klokken 07:30 til klokken 10:30. Det er greit å vite at hotellet også tilbyr en enkel frokost for dere morgenfugler klokken 05:00 til klokken 09:00 i ukedagene. Serveringsstedet på hotellet heter Brasserie X. Her kombinerer kokken franske brasserie-tradisjoner med nordisk kvalitetsmat. Matfilosofien bygger på gode, ukompliserte og smaksrike måltider laget fra bunnen av.  

På Bar X trekker gjestene til lunsj eller etter en bedre middag på Brasserie X. Her serveres dere av drevne bartendere, så det er helt greit å bestille noe utenom det vanlige. 

I tillegg bør det nevnes at hotellet tilbyr parkering i kjelleren mot tillegg, at husdyr er velkomne mot et ekstragebyr, at hotellet har gratis trådløst internett og at vaskeriet her tar imot tøy til rens.  

Rommene  

Rommene er lekkert innredet i lyse farger og på hotellets standardrom finnes det: skrivebord, minibar, tv, hårføner og strykebrett. Flere rom har utsikt mot strandlinja og fjorden.

Merk at

Om sommeren serveres der middagsbuffé. For de i ekstraseng og barn i foreldres seng inkluderer pakken kun frokost.

Det er ikke mulig å betale med kontanter på hotellet. Alle betalinger på hotellet må derfor gjennomføres med kort uansett beløpsstørrelse. Følgende korttyper aksepteres: VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro, American Express, Diners Club, Vipps og Discover samt Apple Pay og Samsung Pay.

Vis flere

Verdt å se

 • Norsk folkemuseum (6.4 km)

  På Bygdøy i Oslo kan dere stikke innom Norsk folkemuseum og få en smakebit på hvordan folk har levd her i Norge fra 1500-tallet og frem til i dag. Museet huser blant annet et friluftsmuseum med 158 bygninger fra by og bygd som går helt tilbake til middelalderen og frem til i dag. Her kan dere besøke «Landsbygda», «Gamlebyen», «Setesdal i 1739», «Trøndelag i 1959», «Wessels gate i Oslo året 1879» og «Stavkirken fra Gol», blant annet. Det finnes også en rekke utstillinger på Norsk folkemuseum. Her er en liten smakebit på hva som har blitt servert: «En slektssaga på Enerhaugen, fire generasjoner: 1909-1959», «Norsk folkekunst: fra middelalderen til omkring 1900» og «Samisk kultur: Levemåte og dagligliv», og mye, mye mer.

  Norsk folkemuseum
  Norsk folkemuseum er en opplevelse for hele familien
 • Vikingskipshuset (6.9 km)

  Vikingskipshuset ligger ute på Bygdøy sammen med Frammuseet og Norske folkemuseum, så her kan dere slå tre fluer i ett smekk og vie en hel ettermiddag til norsk kulturhistorie. Skipene ble bygget på 800-tallet og er funnet i tre store gravhauger på Oseberg, Gokstad og Tune. Vikingskipshuset viser også verdens eneste vogn fra vikingtid, sleder, dyrehodestolper og andre gravgaver. Skjelettene fra Oseberg og Gokstad er også utstilt i museet.

  Vikingskipshuset
  Vikingskipet «Oseberg»
 • Akershus slott og festning (9.7 km)

  Festningen ligger strategisk plassert ved innseilingen til Oslo havn og har holdt stand gjennom flere beleiringer gjennom tidene. Festningen stammer tilbake til middelalderen, men ble ombygget av danske kong Christian IV med det formål å sikre Norge som en sterk militærmakt. I dag kan dere oppsøke den uhyggelige fangekjellere som også ble benyttet til fengsel under andre verdenskrig. Norsk hjemmefrontmuseum holder også til i bygningen.

  Akershus slott og festning
  Opplev Akershus slott og festning
 • Karl Johans gate (8.8 km)

  Finn et last minute hotell hos Risskov Bilferie og dra på en flott tur til hovedstaden. Karl Johans gate strekker seg fra Jernbanetorget ved Oslo Sentralstasjon til Det kongelige slott i den andre enden. Langs Karl Johan finner dere en rekke restauranter, kafeer og butikker. Utover det er det verdt å få med seg Oslo domkirke, Stortinget og Løvebakken samt en rusletur forbi kong Haralds livgarde før dere vandrer gjennom Slottsparken på baksiden av Slottet. Om vinteren kan dere gå på isen på Spikersuppa skøytebane. Dere kan ta med egne skøyter eller leie der. Etterpå kan dere eventuelt slå dere ned på et av Karl Johans serveringssteder med varmestuer og ullpledd på utsiden. Finn et billig helgeopphold for hele familien hos Risskov Bilferie og opplev denne herlige byen på egenhånd.

  Karl Johans gate
  Karl Johans gate i Oslo har sin helt egen sjarm.
 • Operahuset i Oslo (9.3 km)

  Operahuset i Oslo er den største, mest ambisiøse, og kanskje den mest omtalte og omdiskuterte nasjonale kulturbygningen som er oppført i Norge siden 1300-tallet. Operahusets arkitektur er en forlengelse av ideen om at norsk natur er tilgjengelig for alle mennesker, og taket på Operahusets bygning er åpent for alle der det stiger som et isfjell opp av fjorden. En tur på operataket er i dag en attraksjon i seg selv. Herfra har dere flott utsikt utover fjorden. Ta gjerne en tur før en forestilling på en av de tre scenene, eller dra ned hit til Operahuset bare for å oppleve omgivelsene, og kanskje ta et glass vin nede på uteserveringen på fremsiden av bygget mot fjorden.

  Operahuset i Oslo
  Dra på storbyferie til Oslo og besøk Operahuset. Et av Norges kjennetegn.
 • Holmenkollbakken (10.5 km)

  Idrettsarenaen på Holmenkollen er den mest besøkte attraksjonen i Norge. Holmenkollbakken er arenaens hovedtrekkplaster og ligger lett tilgjengelig fra Oslo sentrum. Bare ta trikken opp fra sentrum og hopp av på Holmenkollen. Sjekk kalenderen å se om dere kan få med dere et hopprenn eller et annet idrettsarrangement. Pakk gjerne et flagg, ta med noen vekslepenger til en rykende varm kopp kaffe og opplev Holmenkollbakken. Det er også verdt å få med seg 4000 år med skihistorie på Skimuseet i fjellet under hoppbakken.

  Holmenkollbakken
  Dra på en vinterferie i Oslo og besøk Holmenkollbakken, en av verdens mest kjente hoppbakker.
 • Munchmuseet (11.6 km)

  Dra på sommerferie eller vinterferie til Oslo, og finn ferien hos Risskov Bilferie. Besøk det spennende Munchmuseet som huser noen av Edvard Munchs nok mest berømte malerier. På Munchmuseet kan dere oppleve verdens største samling av Edvard Munchs kunstverk under ett og samme tak. Maleren var en pioner innen ekspresjonismen, og på museet kan dere se for dere selv hvorfor blant annet «Skrik» har fanget verdens interesse og beundring i alle år. Finn en billig ferie i Oslo med barnevennlige hoteller hos Risskov Bilferie.

  Munchmuseet
  Det berømte Munchmuseet huser også Edward Munch's 'Skriget'.
 • Frognerseteren (12.2 km)

  For riktig lenge siden, da Frognerseteren restaurant åpnet dørene i 1891, var det et krevende utfartsmål å dra til Frognerseteren der det ligger hele 425 meter over havet. I dag kan dere ta Holmenkollbanen med trikken opp fra Oslo sentrum og finne frem til Holmenkollveien 200. Den staselige Frognerseteren fremstår i dag slik stedet gjorde da det ble oppført for over 100 år siden. Hit har Oslofolk og byens besøkende valfartet i ferie- og fritid, og de historiske omgivelsenen med den flotte utsikten gjør turen hit vel verdt.

  Frognerseteren
  (Foto: Andrew Shiva og Jenny Douglas)
 • Fiske i Tyrifjorden (46.4 km)

  Det finnes et eldorado i Hønefoss hvis dere har lyst til å dra ut å fiske. Pakk fiskestanga i bilen å dra til Tyrifjorden. Her i fjorden vaker ørreten og abboren. Det er også verdt å vite at fiskekort ikke er et krav her, så det er lettvint å dra på en spontan fisketur. Ellers er det fint å rusle en tur langs fjorden. Historien forteller blant annet at det var Olav den Hellige som fikk bygget Bønsnes kirke ved Tyrifjorden, så stikk gjerne over dit en tur å se den for dere selv.

  Fiske i Tyrifjorden
  Tyrifjorden har mye fisk og fiskekort er ikke et krav. (Foto: Randi Hausken)
 • Julemarked i Oslo (10.1 km)


  Julemarkedet i Oslo er åpent fra 16. november til 22. desember. Veiledende åpningstider: alle dager kl. 11-20.


  Ta ferjen til Oslo ved juletider. Da er byen pyntet med julelys og butikkene bugner med gaveideér. Den første helgen i advent tennes julelysene i Oslos gater og grantrær, og desember er preget av julekonserter og julemarkeder. Hvis dere ikke ønsker å gjøre alle juleinnkjøpene deres i butikkene, så kan dere besøke noen av de hyggelige julemarkedene i Oslo, hvor dere kan kjøpe gaver og godter, og smake på tradisjonell norsk mat og drikke.

  Et av byens større julemarkeder ligger på Youngsstorget og dere kan også dra til Sandvika, hvor det hvert år er pyntet til jul på det tradisjonelle julemarked. En annerledes juleopplevelse kan dere bl.a. få på Designernes Julemarked på Grünerløkka og utenfor jazzklubben Blå.

  Ved Karl Johans Gate i Spikersuppa kan dere besøke julemarkedet Jul i Vinterland. Fra bodene selges det juledelikatesser og hele familien kan hygge seg sammen og komme i den rette julestemningen.

  Jul i Vinterland ligger rett ved siden av Spikersuppa skøytebane, hvor både store og små kan komme på glatt is. Ta med skøyter i reisevesken og tilbring en romantisk kveld på Spikersuppa Skøytebane midt i Oslo. Skøytebanen er åpen hver dag i vinterperioden fra slutten av november til starten av mars og er ganske gratis å benytte. Hvis dere ikke har skøyter, kan dere leie dem i paviljongen ved siden av banen. 

  Julemarked i Oslo
  Opplev de vakre julemarkedene i Oslo
Vis flere

Kart

Quality Hotel Expo
Snarøyveien 20, 1360 Fornebu