Storbyferie i Dresden på Ringhotel Residenz Alt Dresden

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort


Se detaljer om julemarked

Ringhotel Residenz Alt Dresden

Kultur, historie og seiling på Elben med historisk hjuldamper

Opplev den fantastiske kulturbyen Dresden
God beliggenhet ved Elben
Hyggelig hotell med god mat
 • 1.100 km fra Svinesundbroen
 • 975 km fra Hirtshals
 • 550 km fra Kiel, Tyskland
 • Restaurant
 • Bar
 • Dampbad
 • Badstu
 • Treningsrom

Om hotellet

Kun 10 minutters kjøretur fra det historiske sentrum i Dresden ligger Ringhotel Residenz Alt Dresden. Den historiske byen imponerer alltid sine besøkende med karakteristisk arkitektur, spennende museer, mangfoldige opplevelser og naturskjønne omgivelser ved Elben.

Hotellet tilbyr

Start dagen med en rik morgenbuffé i Restaurant Wintergarten. Her serveres frokost fra kl. 06.30-10.30. Fra kl. 12.00 kan dere bestille regionale spesialiteter og lekre middelhavsretter i Restaurant Wintergarten eller i den hyggelige bistroen, Residenz-Treff.

Hvis været tillater det, kan dere naturligvis også nyte den deilige maten på terrassen. Dere kan også nyte godt av hotellets fitness-avdeling med mosjonsredskaper, badstue og dampbad mot gebyr (ca. 5 euro/dag). Det er adgang til internett på hele hotellet mot gebyr – den første timen er gratis.

Det er gratis parkering ved hotellet og kun 200 meter herfra finner dere et stoppested, så dere kan komme behagelig inn til sentrum av byen uten å måtte finne parkering. I 2011 og 2012 fik hotellet tildelt prisen Holidaycheck Top Hotel og i 2013 mottok hotellet prisen Holidaycheck Quality Selection.

Rommene 

Hotellet har 124 komfortable rom som har eget bad med hårføner, kosmetikkspeil, tv, radio og telefon. Det er mulig å velge mellom røyke- og ikke røyke rom.

Merk at

For barn opp til 12 år er bare frokost inkludert i oppholdet. Middag til barna kan kjøpes direkte på hotellet.

*2-rettersmiddagen serveres på ankomstdagen.

Turistskatt på 2 . 2,50 EUR per person/døgn betales direkte til hotellet og inngår ikke i totalprisen.

Vis flere

Verdt å se

 • Frauenkirche (5.6 km)

  Flotte Frauenkirche ble dessverre ødelagt i 1945 som følge av et av de mest voldsomme luftbombardementer under 2. Verdenskrig. Kirken var gjenoppbygd i 2005 og påbegynt i 1994. Ifølge historien har det stått en kirke på samme sted siden år 1000, men den originale Frauenkirche som sto der før krigen, stammet fra det 18. århundret. Kirkens enorme store kuppel ble et landemerke for byen og har opplevd litt av hvert. Blant annet ble kuppelen bombardert av den prøyssiske hæren i 1760, uten at den kom til skade. Siden var kirken sentrum for Mai-opprøret i 1849.

  Frauenkirche
  Frauenkirche åpnet dørene i 2005
 • Zwinger (5.4 km)

  Som ca. 80% av Dresden, så ble også Zwinger ødelagt under de alliertes bombardement mellom 13. og 15. februar 1945. Men slottet ble bygget opp igjen på slutten av 1950-tallet. Zwinger er muligens Tysklands mest berømte barokkbygning, og er fylt opp med nydelige malerier i Zwinger-museet. Maleriene ble gjemt bort i Sovjetunionen under den andre verdenskrigen og ble senere levert tilbake til byen. En av hovedattraksjonene er museet Gemäldegalerie Alte Meister, hvor det henger verker av Rafael, Giorgione og Titian. Besøk også Våpenkammeret, som har en imponerende samling av gamle våpen og kamprustninger. Zwinger huser også en meget berømt porselenutstilling og her er det spesielt den kinesiske og den japanske samlingen som vekker oppmerksomhet.

  Zwinger
  Zwinger-palasset har flere spennende museer
 • Dresden (4.7 km)

  Den tyske storbyen Dresden er også hovedstad i delstaten Sachsen og ligger langs med elven Elben mellom Berlin og Praha. Dresden er også kjent som Elbens Firenze, takket være byens utforming og omgivelser med vindyrking i Elbens skråninger. Byen har vært residensen til Sachsens konger og fyrster, og utviklet seg spesielt under ´August den Sterke´, som en viktig kulturby med berømte bygninger som Frauenkirche, Schloss Pillnitz og Zwinger, som alle ble bygget i Augusts regjeringstid mellom 1694-1733. Etter 2. Verdenskrig ble Dresden en del av DDR, men er kommet sterkt tilbake etter murens fall. Det er flere spennende kunstsamlinger og da spesielt Dresden SKD som er berømt for sin samling av kunst. Gemäldegalerie Alte Meister er verd et besøk dersom gullsmedkunst er av interesse. På Zwinger-slottet er det også en interessant utstilling av matematiske instrumenter fra barokken og opplysningstiden, besøk ´Mathematisch-Physikalischer Salon´. Den gamle bydelen i Dresden er sjarmerende og livlig, med mange mennesker og ting som skjer. Altmarkt-Galerie shopping arcade er et bra sted å starte shoppingturen i sentrum av byen. Hver fredag er det marked i Lingner-Allee.

  Dresden
  Utsikt mot Dresden fra Elben
 • Striezelmarkt (6.4 km)

  Striezelmarkt er det eldste og største julemarkedet i Tyskland og nevnes første gang i 1434. Julemarkedet er oppkalt efter den lokale julekaken, Strietzel. Dette er en hyggelig opplevelse for både barn og voksne med mange høydepunkter slik som Pflaumentoffelhaus, Knusperhaus, julebakeriet og samtidig arrangeres det også flere musikkarrangementer. Spesielt i dagene opp mot jul er det forskjellige fester hvor Stollenfesten, den 5. desember, er noe helt spesielt.

  Striezelmarkt
  Det årlige berømte julemarkedet Striezelmarkt
 • De tre slottene ved Elben (9.3 km)

  Bare 3 km øst for sentrum av Dresden ligger tre fantastiske slott langsmed Elben. Schloss Albrechtsberg, Lingnerschloss og Schloss Eckberg er kjent som de tre slottene ved Elben og er et fantastisk syn. Dersom dere går over på den andre siden av elven, kan dere får dere en flott utsikt over slottene. Alle tre ble bygget i årene mellom 1850 og 1861 og ligger i et flott parkanlegg i engelsk stil.

  De tre slottene ved Elben
  Tre vakre slott ligger langsmed Elben, bare 3 km fra Dresden i delstaten Sachsen
 • Slottet Pillnitz (34.1 km)

  Schloss Pillnitz er et nydelig restaurert barokkpalass som ligger i den østlige delen av Dresden. Slottet har vært sommerresidensen for en rekke konger og fyrster. Slottet består av tre hovedbygninger, Wasserpalais, som ligger langs med elven, Bergpalais, som ligger i fjellsiden og som også har kinesisk inspirert arkitektur. Videre er det Neues Palais, som forbinder bygningene på den østlige siden. Slottets barokkhage er meget berømt og er omgitt av en stor offentlig park. Pillnitz-slottet huser også Kunstgewerbemuseum samt Palassmuseet. Dette er en spennende tur tilbake i tiden som hele familien vil kunne ha glede av.

  Slottet Pillnitz
  Schloss Pillnitz
 • Golfclub Dresden Elbflorenz e.V. (14.7 km)

  Dersom golf er av interesse så besøk Elbflorenz Golfklub som ligger 10 km syd for Dresden. Banen har 18 hull og ligger i et naturskjønt område, med et bakket landskap med naturlige hindringer og tette baner. Banen er utfordrende dor selv de øvede.

  Golfclub Dresden Elbflorenz e.V.
  Prøv Elbflorenzs utfordrende 18-hulls bane
 • Königstein-festningen (39.2 km)

  Delstaten Sachsen har mange slott og borger. Festung Königstein, eller Königstein-festningen har en spennende historie og er den største festningen i Europa på toppen av et fjell. Den ligger 240 meter over Elben og kan skilte med over 50 bygninger, som er omgitt av en 1.800 meter lang festningsmur, hvor muren noen steder er hele 42 meter høy. I midten av festningen er det en 152,5 meter dyp brønn som også er den andre dypeste i Europa. Festningen har tidligere vært brukt som statsfengsel. I dag er dette en av Sachens største turistattraksjoner. Dette er en meget hyggelig opplevelse for hele familien.

  Königstein-festningen
  Utsikt over Elben fra Königstein-festningen
 • Basteiklippene (49.3 km)

  De imponerende klippene ligger litt sydøst for Dresden i det Sachsiske Schweiz. Fra toppen er det en utrolig flott utsikt. Turen opp er fylt med forskjellige stier, med trapper og små broer og innerst ligger Felsenburg Neurathen, en borg som er det største middelalderslottet i Sachisiske Schweiz. Slottet nevnes første gang i 1289 og har vært eid av forskjellige bøhmiske adelsfamilier. Besøk Panorama-restauranten og nyt utsikten over Elben og Königstein-festningen i det fjerne.

  Basteiklippene
  Nyt en gåtur i Basteiklippene
 • Julemarked i Dresden (4.7 km)

  Julemarkedet i Dresden åpner bodene sine 27. november og her er det liv og røre frem til 24. desember. Markedet holder åpent hver dag i denne perioden kl. 10.00–21.00, med unntak av markedets siste dag, 24. desember, når det stenger kl. 14.00 på julaften.

  Lukten av gløgg og pepperkaker sprer seg i historiske Dresden når byens berømte julemarked åpner sine boder i november og desember. Lokalt går julemarkedet i Dresden under navnet Strizelmarkt, en avledning av såkalte Dresdner Christstollen, berømte julekaken med tørket frukt. Dette julemarkedet er et av de eldste i Tyskland og daterer helt tilbake til år 1434.

  Her selges tradisjonelt håndverk fra julepyramider til klassiske Erzebirge-lysestaker fra fjellene, og se også glassblåsere og bakere i aksjon på markedet. Hver år avdukes også kan du en mer enn 14 meter høy juledekorasjon, den største pyramiden med trapper, enda en klassisk juletradisjon fra Erzebirge.

  Julemarked i Dresden
  Besøk julemarkedet i Dresden
Vis flere

Kart

Ringhotel Residenz Alt Dresden
Mobschatzer Str. 29 01157 Dresden

Barnerabatt

For å få barnerabatt må det være min. 2 betalende voksne i rommet. Rabatten er veiledende. Den eksakte barnerabatten står på bestillingsskjemaet.

Dobbeltrom
Barn 0~5.99 år i ekstraseng 100% rabat
Barn 6~12.99 år i ekstraseng 70% rabat