Miniferie på Spidsbergseter Resort Rondane

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Spidsbergseter Resort Rondane

Opplev Rondane. Våre billige femdagers hotellopphold er en stor suksess

Unik beliggenhet i nærheten av Rondane nasjonalpark
Deilig fjellbad for hele familien
Ski-in / ski-out – bo rett ved langrennsløypene
 • Restaurant
 • Bar
 • Wellness
 • Innendørs svømmebasseng
 • Boblebad

Om hotellet

Spidsbergseter Resort Rondane hotell ligger omtrent midt mellom Oslo og Trondheim med en unik beliggenhet på Venabygdsfjellet, nær Rondane nasjonalpark. Det familiedrevne hotellet er nå på fjerde generasjon og er godt innarbeidet som et av de mest populære overnattingsstedene i området. Bo med ski-in / ski-out like ved langrennsløypene, slapp av i det nydelige fjellbadet, tilby barna timesvis med moro på lekerommet og nyt et opphold med mye god mat, personlig service og fantastiske naturopplevelser.


Hotellet tilbyr

En ganske uforglemmelig ferie er i vente, enten det er skiferie, aktiv ferie eller norgesferie med hele familien som planlegges. Nyt ferielivet på hotellets egen stjerneavdeling og stikk innom Karlsvogna Fjellbad. Det er en stor hit for både de store og de små. Fjellbadet er et kombinert bad- og velværeavdeling midt i fjellandskapet med svømmebassenger, barnebasseng, klatrevegg, boblebad, dampbad, badstuer, kaldtvannskulp og bassengbar. Alle bassengene holder 30 ° C, men når det er tid for en badepause er det fjellutsikten fra en av de komfortable stolene som gjelder.

Hvis du har barn med på ferien er det greit å vite at hotellet har et eget lekerom for de minste. Her der det ballbasseng, spill, lego og leker for de helt yngste. Når barna har det bra er det fritt frem for de voksne å lene seg litt tilbake med en kopp kaffe i stuen ved siden av. Om sommeren åpner lekeplassen på utsiden rett utenfor resepsjonen. Da kommer hoppeslott, husker, klatrestativ, gokart og mye mer i tillegg. I høysesongen arrangeres barneshow med ballonger, ansiktsmaling, barnedisko og forskjellige festspill. De eldre barna kan stikke på hotellets egen kino og se en ungdomsfilm i kinosalen. For yngre barn snurres det film på lekerommet. Hele familien kan gjerne benytte hotellets bordfotball, bordtennis, biljard og forskjellige familiespill, til utlån i resepsjonen.

Det er mye å finne på når ferien går til Spidsbergseter Resort Rondane – sommer som vinter. Rett utenfor hotellets inngang er det ski-in / ski-out med direkte tilgang til mer enn 150 km med langrennsløyper og utmerkede forhold for både vanlige langrennsski og skøyteski. Hotellet ligger ellers i nærheten av Spidsbergseter skisenter, og her er det slalåmbakker også, i tillegg til andre vintersportsaktiviteter som hundekjøring og «fjell-curling».

Når sommeren er på trappene er naturen i full blomst, og naturopplevelsene på Spidsbergseter Resort Rondane hotell venter rett rundt hjørne. Rondane nasjonalpark med sine 1000 kvadratkilometer har et vell av natur- og sykkelstier og toppturer med panoramautsikt, like ved hotellet. Det er sykkelutleie på hotellet, og muligheter for hesteridning i området. Dagsturer til Lillehammer by er også fine opplevelser med shopping og sightseeing, sør for hotellet.

Start hver eneste morgen med en deilig frokostbuffé servert i pene og trivelige omgivelser.

Hotellets Restaurant Nordlyset er et vakkert skue dekorert med store glassfasader og fantastisk panoramautsikt over fjellene. Nyt en deilig middag i disse skjønne omgivelsene.

På dagtid holder Villreinen Café og Bar åpent. Her serveres nystekte vafler til kaffe eller varm sjokolade i pene omgivelser. Kaféen er åpen for både forbipasserende og hotellets gjester og tilbyr en lokal møteplass for å finne varmen, eller bare et lite måltid.

Hver uke, fra mandag til lørdag, åpner Låvebaren i eiendommens gamle låve. En musikalsk duo spiller og synger, og det ryddes plass til dansegulv. Mange av høysesongens barneaktiviteter arrangeres også her.

Parkering uten ekstra vederlag er tilgjengelig på hotellet. Det er også fire ladestasjoner for biler til utleie (kun Tesla). Under oppholdet har du trådløs internettilgang på hotellet.

Rommene

Spidsbergseter hotell har 61 koselige rom, alle innredet i en sjarmerende og smart hyttestil. Både enkeltrom og dobbeltrom er tilgjengelige, og dobbeltrom med én og to ekstra senger er tilgjengelig.

Alle rommene er utstyrt med eget bad og toalett og har komfortable senger og TV.

Merk at

Hotellet holder stengt fra 27. oktober 2019 og åpner igjen 2. januar 2020.

Vær oppmerksom på at hotellets ladestasjoner kun fungerer for Tesla-elbiler.

Vis flere

Verdt å se

 • Vandring i Venabygdsfjellet (3.5 km)

  Venabygdsfjellet er rimelig greit tilgjengelig langs Fylkesvei 27 der det ligger mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen i Oppland fylke. Det er mange fjellfolk som trekker hit, for det er et attraktivt fjellområde å besøke. I gamle dager fantes det mange setre her, i dag er det færre, men turterrenget er vakkert både om sommeren og om vinteren, så det hyppig besøkt av turister fra fjern og nær. Det har seg også slik at det lever en betydelig villreinstamme her, så kanskje dere får oppleve det på nært hold. Hvis dere har pakket fiskestangen er det verdt å vite at det finnes mange gode fiskevann her. Ellers frister det kanskje å plukke molter i moltemyrene rundt omkring?

  Vandring i Venabygdsfjellet
  Det flotte landskapet i Venabygdsfjellet (Foto: inger maaike)
 • Fjellridning med Venabustallen (3.7 km)

  Frister det å reise på dagstur opp i høyden? Opplev fjellet fra hesteryggen. På Venabustallen kan dere ri på hest i kupert fjellterreng; forbi dype juv, opp på fjelltopper og ned til imponerende fossefall. Venabustallen ligger bare 20 minutters i bil fra Ringebu og 1 time fra Lillehammer. Tilbudet passer også for nybegynnere. Bare ta kontakt, så kan dere få mer informasjon om hva som lar seg gjøre.

  Fjellridning med Venabustallen
  Hester på Venabufjellet (Foto: Zdenek Svoboda)
 • Ringebu (21.9 km)

  Vakkert som det er, ikke tro at Gudbrandsdalen kun består av folketomme dalfører. Det er et levende sentrum som møter dere i Ringebu, for eksempel. Landsbyen Ringebu blir ofte kalt Norges minste by og huser det beskjedne tallet 4500 landsbybeboere. For å komme hit må dere reise til Oppland fylke. Dere har sikkert hørt om alpinbakkene i Kvitfjell som ligger her, men dere har kanskje ikke fått med dere at Ringebu er et av de hyggeligste tettstedene å besøke i Norge. Her er trehusklyngene ivaretatt og den bitte lille hovedgaten fra 1899 er omgjort til en gågate. Det finnes flere hyggelige småbutikker. Dere bør for eksempel få med dere Annis Pølsemakeri. I Ringebu kan dere også være så heldige at dere får med dere torgbodene. Bare sjekk med turistkontoret, så kan dere høre om det finnes smijern, brukt og antikk, bøker og annet når dere er i Ringebu. Det desidert mest kjente turistmålet i nærheten er Kvitfjell alpinanlegg. Men, om sommeren, når alle skientusiastene har trukket seg tilbake, er det minst like vakkert å reise rundt om i hele Gudbrandsdalen. Landskapet kjennetegnes av at dalene i området er formet av elver og isbreer. Sett dere i bilen og kjør rundt, legg inn et stopp eller to ved en rasteplass eller ei kro. Eventuelt pakk turskoene med og legg ut på tur med proviant i ryggsekken.

  Ringebu
  Ringebu ligger sentralt i Gudbrandsdalen (Foto: Siri Spjelkavik)
 • Ringebu stavkirke (24.6 km)

  Ringebu stavkirke er en av 28 gjenværende stavkirker i Norge, og en av de største vi har. Den daterer tilbake til middelalderen og det finnes mange lokale historier om denne kirka. Blant annet den om kirkeklokka som ikke kunne flyttes til Oslo, men endte sin tur på bunnen av Mjøsa.

  Ringebu stavkirke
  En av de flotte, norske stavkirkene (Foto: Bosc d'Anjou)
 • Lillehammer (77.9 km)

  I Lillehammer kan dere besøke Maihaugen, Hafjell og de olympiske anleggene. Lillehammer-regionen har en egen plass i hjertet hos mange sportsinteresserte som et følge av vinter-OL i 1994, et av norgeshistoriens største og mest vellykkede idrettsarrangementer. Lillehammer har også en koselig gågate med et yrende folkeliv. Gågata har mange hyggelige butikker og kafer. Lillehammer Kunstmuseum har en kunstsamling med ca. 1500 verk fra begynnelsen av 1800-tallet til i dag. Samlingen har blant annet verker er Johan Christian Dahl, Christian Krohg, Hans F. Gude med flere. Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk ligger i gåavstand fra Lillehammer sentrum og er en av Lillehammers vakreste kulturattraksjoner. I sommerhalvåret fra midten av mai til slutten av september, kan dere oppleve hjemmet og den frodige hagen slik det var den gangen forfatteren selv bodde der.

  Lillehammer
  Trivelige handlegater i Lillehammer sentrum (CH/visitnorway.com)
 • Utsiktpunkt til «Vinternatt i Rondane» av Sohlberg (29.2 km)

  Dere må ta beina fatt for å oppleve Sohlbergplassen utsiktpunkt i Rondane. Det er et vakkert skue det som kunstneren Harald Sohlberg gjenga i det norske nasjonalmaleriet «Vinternatt i Rondane» i 1901. Sohlbergplassen er et kjent utsiktspunkt i Rondane. Det er oppkalt etter kunstnere Harald Sohlberg for det var på denne plassen at han sto og malte da det kjente kunstverket «Vinternatt i Rondane» ble skapt. Maleriet kjennetegnes av fjellene i det blå lyset og det har i ettertid blitt kjent som et av Norges aller ypperste nasjonalskatter.

  Utsiktpunkt til «Vinternatt i Rondane» av Sohlberg
  Utsiktspunket og det ikoniske maleriet av Harald Sohlberg. (Foto: Bosc d'Anjou og Kurt:S)
 • Kvitfjell alpinanlegg (43.4 km)

  Kvitfjell er et alpinanlegg som ligger i Ringebu kommune rundt 45 minutter med bil fra Lillehammer. Det stod ferdig til vinter-OL i 1994 og siden har det utviklet seg til å bli et av de mest populære skianleggene i hele Norge. Skianleggene Hafjell og Kvitfjell er knyttet sammen med en gratis skibuss som tar rundt 30 minutter. Til sammen danner de Norges største skidestinasjon med nedfarter på til sammen 73 kilometer. Skianlegget består av 25 løyper og det finnes 11 heiser. Kun ett heiskort er nødvendig. Kvitfjell er stedet for ekte skifrelste og har alt fra olympisk utforløype til grønne løyper. I tilknytning til alpinanlegget finnes det også langrennsløyper på totalt 600 kilometer. Reiser dere med barn? Da er det er også verdt å merke seg at det finnes et tilbud som heter Junior Skipatruljen på Kvitfjell. Dette er et aktivitetstilbud for barn i skibakkene hvor de får være med på å holde oppsyn med hva som foregår i bakkene. Merk at skivettregler må læres og hjelm må brukes for at barna kan være med på dette. Ellers bør det nevnes at det er innlagt kakao-pauser. Reiser dere uten barn? Hva med å stikke på afterski? Det er slettes ikke bare for nikkersadelen. Kvitfjell er kjent for sine utmerkede forlystelsessteder og afterski. Her er det noe for enhver.

  Kvitfjell alpinanlegg
  Kvitfjell om vinteren (Foto: Henrik Sandklef)
 • Tyrihanstunet (39.6 km)

  Dere må nesten ta skiene fatt for å komme frem til Tyrihanstunet. Her ligger det tre forlystelsessteder, alle bygget i tradisjonell norsk seterstil. Her serveres sunn, energirik og hjemmelaget mat. Det finnes ikke lenger «pommes frittes» på Tyrihanstunet, og de kortreiste pølsene leveres nå fra Annis Pølsemakeri i Ringebu.

  Tyrihanstunet
  Bruk skiene for å komme frem til Tyrihanstunet ved Kvitefjell i Ringebu, og bestill førsteklasses kortreist mat
Vis flere

Kart

Spidsbergseter Resort Rondane
Flaksjølivegen 82, 2632 Venabygd